Metal Stud-,  Systeem- en Voorzetwanden

Hieronder staan de verschillende mogelijkheden van wanden, zoals Metal Stud-, Systeem- en Voorzetwanden beschreven.

Metal Stud wanden

Metalstudwanden zijn lichtgewicht scheidingswanden. Ze zijn samengesteld uit een draagconstructie van horizontaal geplaatste plaatstalen U-profielen en verticale staanders uit plaatstalen C-profielen. Tegen dit frame worden gipskartonplaten geschroefd. De tussenliggende ruimte kan worden opgevuld met steen of glaswol. De naden en schroefgaten worden vlak afgewerkt met een vulmateriaal.

Door te variëren in de breedte van de draagconstructie en het aantal en type gipsplaten wat tegen de draagconstructie geschroefd wordt, kunnen de eigenschappen van de wand aangepast worden aan de toepassing. Deze variëren van simpele kamer scheidende wand tot geluid werende of brandwerende constructies. De wanden kunnen worden afgewerkt met muurverf, behang of sierspachtels.

Grote voordelen van deze wanden zijn dat ze snel te plaatsen zijn, licht van gewicht zijn en dat door de holle constructie installaties makkelijk in de wand zijn weg te werken.

Systeemwanden

Systeemwanden zijn kant en klaar afgewerkte wanden welke in het werk geassembleerd worden. Het idee achter deze wanden is dat ze naar behoefte gedemonteerd en gehermonteerd kunnen worden om in te spelen op de actuele ruimtebehoefte van een organisatie.

De wanden zijn opgebouwd uit kant en klaar afgewerkte vloer, wand en plafond profielen welke tegen respectievelijk tegen vloer, wand en plafond worden bevestigd. Hiertussen komen stalen staanders. Tegen deze staanders worden met behulp van koppelprofielen of inhaaksystemen kant en klaar afgewerkte platen geplaatst. Dit kunnen behangen gipsplaten zijn maar ook gemelamineerde of gefineerde spaanplaten zijn mogelijk.

Ook deuren en kozijnen worden kant en klaar in dit systeem meegenomen. Systeemwanden worden meestal toegepast in kantoorgebouwen wanneer flexibiliteit en snelle opbouw belangrijk zijn.

Metal Stud-, Systeem- en Voorzetwanden

Laat u door ons adviseren voor de beste oplossing voor uw project.

Jan Smit Systeemplafonds staat voor:


  • Persoonlijk advies
  • Offerte op maat
  • Snelle levering
  • Gebruik materialen van bekende fabrikanten
  • Ervaren monteurs


shortcode image

Voorzetwanden:

Voorzetwanden zijn een vorm van metalstudwanden. Het verschil is dat ze slechts aan een zijde worden bekleed. Ze worden voor een bestaande wand geplaats. Voorzetwanden worden gebruikt om de geluidwerende, brandwerende of warmte isolerende eigenschappen van een wand te verbeteren. Ook worden ze gebruikt om visueel niet aantrekkelijke constructies vlak af te werken.

Wij gebruiken bekende merken:

shortcode image